Thursday, February 01, 2007

Tak jací jsme?

Za libých zvuků All My Best Friends Are Metalheads od Less Than Jake přemýšlím, co se vlastně dneska stalo. Chodím po místnosti jak lev v kleci, ani nevím proč, ve volných chvílích napíšu pár písmen do tohohle postu. Výborně, už se mi povedlo místo "napíšu" napsat "napí*u". Čím dál tím líp. Jsem celkem zvědavej jaký zvratky na ten blog nakonec hodím. Možná bych měl oslavovat, že od mého narození už Slunce patnáctkrát oběhlo kolem Země. Nebo že by to bylo naopak? Ale vono je to stejně jedno. Hlavně že vím, že Venuše má opačnej směr otáčení kolem svý osy.
Z repráků už křicí Joel Madden z Good Charlotte svoje The Young and the Hopeless.
Psali jsme dneska srovnávací testy CERMAT. Sice nám nezabraly víc než tři hodiny, ale ve škole jsme museli bejt až do půl třetí. Plán dnešního dne se skládal převážně z pravidelného střídání přestávek a přestávek v učebne 441. Čím dál tím líp.
Testy nebyly zrovna nejjednodušší, ale dost úloh by zvládl i cvičenej orangutan, co loupe banán od stopky. Vůbec o nic nám nešlo. I přesto jsme si museli radit. V instrukcích mimo jiné bylo: "Odpověď, kterou považujete za správnou označte křížkem. ... Pokud se poté rozhodnete odpověď změnit, původní odpověď zaškrtejte a křížkem označte odpověď jinou." V dotazníku jsme pole "Chlapec" označili křížkem a pole "Dívka" pro jistotu zaškrtali. Ať se taky zasmějeme.
V playlistu je na řadě Keep the Faith od Bon Jovi.
"...a déšť jim stéká po fráčku, je ****, měsíc pasáčku." Před tím byly ještě dvě sloky této básně. Otázka testu "Dovednosti v českém jazyce" spočívala v tom, že jsme **** měli nahradit jménem nějakého měsíce. Na výběr bylo březen, květen, září, listopad. Upřímně nechápu, jakou souvislost to má s českým jazykem. Rozený básník Mizi o jedné z přestávek říkal, jaký verše ho napadaly při čtení zadání této otázky. Za zmínku stojí "...léto už je na sračky, Láďo, kup si frkačky". Čím dál tím líp. Neříkal jsem to už?
Kvalitní Geniusy za 200,- už jsou zticha.
Po testu ČJ o přestávce (ne přestávce v učebně 441) přichází Janeček z KA s několika slovy na rtech. "Taky ste teď psali ten českej jazyk vole? Tipovačka vole. Sportka" No, sranda musí bejt.
Ve třídě se otvírá Pilsner o tabuli, prázdnou lahví se pak zamačkávaj špendlíky do nástěnky. V diskusním kroužku se s přímo perverzní radostí popisují výroky, činnosti a neduhy našich drahých předků.
Tak jak dopadly testy? Jací vlastně jsme? Jsme svině. A baví nás to...

6 comments:

Kadrec said...

s čjl ten úkol (básnička - pasáčci) souvisí naprosto jednoduše a jednoznačně: ve slohu jsme se učili, že v druhu veršů, který byl použit v básni (stejně jako ve většině ostatních druhů), se musí dodržovat stejný počet slabik dvou sousedních veršů, takže v tomto případě se hodilo pouze dvojslabičné slovo.

fenek said...

nevim, ať se na to koukám z jakékoli strany...bře-zen, kvě-ten, zá-ří...jedinej nevyhovující byl listopad.

Kadrec said...

tak musíš samozřejmě pochopit text a spojit to s logickou úvahou, kdy ti vyjde, že se musí jednat o nějaký podzimní měsíc (to je z básně zcela jasné). a kdybys váhal mezi zářím a listopadem, tak ti pomůže tato znalost čjl

fenek said...

no kdyby tam nebyly ty vlaštovky, tak bych celkem o tom podzimním měsíci váhal.

Anonymous said...

Tak tohle je dóóóst dobrej článek!!!!
Teď si mě nadchnul!!

Matúš said...

mam takovej dojem že to bylo starobrno.. ale jinak pařba!