Monday, January 29, 2007

First Investment Bank

Tak po uložení obnosu do téhle banky si člověk opravdu může říct, že peníze jsou v pí*i.

7 comments:

Kadrec said...

Významu symbolu rozumí většina Čechů a Slováků, ale za hranicemi bývalého Československa je jeho význam velmi často neznámý. Například na mnoha mikrovlnných troubách píča označuje tlačítko spouštějící pečení. Bulharská banka First investment bank využívá ve svém logu tvar se symbolem píči zaměnitelný.

(zdroj: Wikipwdia)

fenek said...

Tak. a teď seš to prase, který se kouká na takový hesla na wikipedii ty!! :-P

Kadrec said...

k tomuto heslu jsem se dostal, když jsem zpracovával odbornou studii na téma "vulgarismy v mluvě mladých", kde jsem precizně rozpracoval tento problém. originál ani žádná kopie se bohužel nedochovaly.

btw a kde's ty vzal ten obrázek? ;)

fenek said...

diplomat jako vždy, že? :)

já mám svůj osobní soukromý osobní zdroj, který si nepřeje být jmenován. od této osoby se ke mně dostaly jisté informace o historii tohoto slova. chtěl jsem si je uvěřit a tak jsem narazil na to heslo. (a myslím, že to je pravděpodobnější než to, žes ztratil svoji odbornou studii:)

fenek said...

a to mi připomíná, že i na kopírkách ve škole je tento symbol na potvrzujícím tlačítku...

Kadrec said...

možná to pravděpodobnější je, ale rozhodně to tvou osobu neočišťuje - vypovídá to o úrovni osob, se kterými se stýkáš, potažmo i o tvé (slušný člověk by této téměř obscénní poznámce/informaci nepřikládal žádnou důležitost, význam a zájem. rozhodně by se nejal vyhledávat/ověřovat informace tohoto druhu jen proto, že mu o nich jeho obhroublý přítel/známý/zdroj řekl)

fenek said...

a co je špatného na tom, že se oba zajímáme o historii ČJ??