Monday, May 21, 2007

Změna

S ICQ5 jsem vyžíval asi půl roku. Tenkrát pro mě icq bylo něco úplně nového. Po onom půl roce jsem přešel na QIP a k používání ICQ5 nebo později naprosto odporného ICQ5.1 už by mě asi nikdo nedonutil. S "pětjedničkáři" taky přišel nový problém: Úplné znemožnění komunikace s nimi s pomocí smajlíků. Ačkoli jejich změna na staré dobré smajlíky z ICQ5 je velice jednoduchá, spousta lidí nadále kryje své odporné 5.1 smajlíky a nedá na ně dopustit (přitom nevěřím, že by se někomu líbily a pokud ano, dotyčný zřejmě nemá žádné estetické cítění). Naštěstí ICQ6 vrátilo defaultní smajlíky do starých kolejí (ale bohužel také skoro nikdo z mého contactlistu z 5.1 na 6 nepřešel). Ale to jsem, pln rozhořčení nad hnusotou a kyčovitostí 5.1 smajlíků, trochu odbočil. Teď každopádně nastala situace podobná přechodu z ICQ5 na QIP, a totiž přechod z QIPu na Mirandu.
Mirandu už jsem zkoušel předtím několikrát. Vyzkoušel jsem vždy pár packů, ale v každém mi něco nevyhovovalo, něco se mi nelíbilo a já neměl trpělivost si to, jak říkají drsňáci, customizovat (což znamená wočekovat pluginy a ty, co mi vyhovují tam nechat, aby mi to připadalo cool). Až předevčírem jsem na bratrův podnět vyzkoušel BigMuscle's Miranda Pack a na tom mi vyhovovalo v podstatě vše.
Hned jsem provedl pár (zvláště kosmetických) změn a nyní jsem s Mirandou opravdu spokojen. Jelikož jsem použil tmavší skiny Mirandy, což mi nesedělo se skinem Windows, změnil jsem skin Windows na Microsoft Zune. Pak jsem ještě použil novej skin do Opery a Winampu. Nakonec to dopadlo takhle:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Jen doufám, že z toho nedostanu depresi...

1 comment:

Matúš said...

toz to zune je nic moc.. jje to obycejny prebarveny royal z windows XP media center edition....