Tuesday, April 24, 2007

Zpátky doma

Za předpokladu, že větština z pravidelných čtenářů tohoto "naprosto suprovního bločku*" studuje na BiGy, mohu říct, že většina z Vás asi ví, že 23.4 se na BiGy konaly přijímací zkoušky. Tudíž studenti navštěvující toto vzdělávací zařízení mohli na jeden den přestat navštěvovat. Když řeknu, že dvacátý třetí den měsíce dubna je pondělí, ti bystřejší z Vás už si možná uvědomili, že (jsme) měli tři dny volna.
Někdo z mých nejbystřejších opatovských kamarádů nakonec vymyslel, že by se ony tři dny daly využít k třídennímu výletu do Opatova. Po chvíli ale přišla studená sprcha v podobě zjištění, že ten termín už má zamluvená pí. prof. Helceletová pro výlet se svou Tercií B.
Někdo z mých nejbystřejších opatovských kamarádů nakonec vymyslel, že by se ony tři dny daly využít k třídennímu výletu do Opatova, kde bychom přebývali v symbióze s pí. prof. Helceletovou se svou třídou Tercií B. Tak bylo plánováno. Pak ale pí. prof. Helceletová neočekávaně odjela do lázní (ale bez své třídy Tercie B). V tu chvíli svitla naděje, že bychom mohli mít celou faru v Opatově pro sebe. Až skoro do odjezdu ale nebylo jisté, jestli tomu tak opravdu bude, nebo jestli Tercie přemluví někoho, aby s ní jel místo pí. prof. Helceletové.
Nakonec se stalo, jak se stalo. No a stalo se tak, že se stalo to, že jsme jeli bez Tercie B. K samotnému pobytu toho moc neřeknu, snad jen, že se mi tam strašně líbilo, ostatně jako při každé návštěvě Opatova. Jen jednu věc bych snad vytknul, a totiž, že Mates donesl CD s různými diskofiliemi, ze kterých se dala poslouchat pouze ABBA. V konečném důsledku se to projevilo tak, že se každou chvíli ozývalo "Gimme gimme gimme a man after midnight...", případně "One of us is crying, one of us is lying...", ať už v podání celkem zdatných vokálů zpěvaček ABBY nebo méně zdatných vokálů nějakého účastníka pobytu.
Polovina účastníků pobytu (v číslech jsou to čtyři) však musela v neděli večer odjet, neboť nestudují na BiGy/studují na BiGy, ale stejně museli odjet.
Pondělí jsme pak strávili úklidem fary a 13,5km "pochodem" do Okříšek na vlak s batohy na zádech (bohužel neprošel můj návrh jít dalších 13km až do Třebíče). Cesta vlakem byla nakonec jedna z nejzábavnějších chvil tohoto výletu. Pak už jsme ale do nozder nasáli známý brněnský smog a věděli jsme, že jsme doma.

Ještě jeden poznatek s tématem vůbec nesouvisející: Sum 41 dnes (nebo možná ž dřív) vypustili první song z alba Underclass Hero, které vyjdev létě. Možnost poslechu zde.

*pokoušel jsem se napodobit mluvu 13ti letých blogerek

2 comments:

Kadrec said...

jenom malá poznámka - 23.4. 2007 se přijímací zkoušky nekonaly jen na BiGy (Biskupském gymnáziu), ale téměř na všech středních školách v ČR (vyjma těch, které nic takového nedělají), takže volno neměli jen naši studenti, ale bezmála všichni středoškoláci v naší zemi (vyjma těch, jejichž školy nepořádají přijímací zkoušky, těch, kterým byl poskytnut "alternativní" program a v některých případech maturantům, tj. když zrovna maturovali)

fenek said...

aha, děkuji za upozornění, to jsem nevěděl. ale článek už se mi přepisovat nechce...